ponedjeljak, 26. rujna 2016.

Kvalitetne pripreme za državnu maturu ne moraju biti skupe!

Presto centar već više od 12 godina priprema maturante za najvažniji ispit u životu. Preko 90% maturanata značajno je poboljšalo svoje rezultate na državnoj maturi, a dio njih je ušao u najuži krug maturanata s najboljim rezultatima na državnoj maturi!

U čemu je tajna našeg uspjeha?
1. Male grupe do 16 polaznika omogućuju nam da svakom polazniku posvetimo dovoljno vremena.
2. Odlični materijali za samostalno učenje, koje svaki polaznik dobiva na nastavi, a pripremili su ih naši dugogodišnji suradnici, iskusni profesori.
3. Stalni profesori s dugogodišnjim iskustvom polaznicima otkrivaju sve tajne i trikove kojima će postići najbolje rezultate
4. Jedini smo centar koji daje bezuvjetnu garanciju kvalitete! U slučaju da niste zadovoljni, bez ikakvih dodatnih pitanja, vraćamo vam vaš novac.

Prve sljedeće pripreme počinju već za mjesec dana, ukoliko se upišeš još danas dobivaš pripreme po cijeni od samo 650,00 Kn po predmetu (za više predmeta), a ako ovaj post objaviš na svojoj Facebook stranici i prosljediš svojim prijateljima, darujemo dodatnih 50,00 Kn popusta svima koji se prijave!

Detalje provjeri na našoj internetskoj stranici - https://goo.gl/k8fZn0
Kako bi ostvario akcijsku cijenu, prijavi se ODMAH ovdje -https://goo.gl/x7kEoR

Podijeli ovaj post s prijateljima!

četvrtak, 15. rujna 2016.

Objavljeni su rezultati jesenskog roka državne mature

Rok za prigovore na rezultate ispita državne mature traje do sutra (16.09) u 12:00 sati.
Iz Ncvvo-a podsjećaju da učenici koji su u školskoj godini 2015./2016. završili četvrti razred srednje škole u Republici Hrvatskoj prigovor podnose pisanim putem školskome ispitnome povjerenstvu, u školi u kojoj su završili četvrti razred. Svi ostali pristupnici prigovore upisuju osobno na svojim stranicama, na poveznici Moji prigovori.

Konačna objava rezultata ispita državne mature bit će 20. rujna 2016. u 12:00 sati.

Jesenski rok državne mature prijavilo je ukupno 726 kandidata iz gimnazijskih smjerova, 3,484 maturanata strukovnih škola i nešto više od tisuću ostalih kandidata. Najviše ih je pisalo obavezni predmet Matematike na nižoj razini, a po popularnosti ju na jesenskom roku prati niža razina Engleskog i Hrvatskog jezika.

Podjela svjedodžbi o prolasku državne mature za jesenski rok na rasporedu je 22.rujna.

petak, 9. rujna 2016.

I znanstvenici se slažu - nastava ne bi trebala počinjati rano ujutro!

Znanost je na strani svih što im je problem buditi se za prvi sat u 8:00 ili čak predsat u 7:10.  Rano buđenje u školu nepoznanica je u Nizozemskoj, Španjolskoj, Italiji, Irskoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji pa i u dijelu Njemačke. Oni su prihvatili savjete stručnjaka koji se slažu da kasniji početak nastave može biti produktivniji za učenike. Naime, liječnici i znanstvenici već neko vrijeme upozoravaju da je rani početak nastave u neskladu sa kasnijim odlascima na spavanje zbog brojnih večernjih obaveza.

S time se slaze i neuroznanstvenik i somnolog prof. dr. Zoran Đogaš, voditelj Centra za medicinu spavanja. Za 24 sata komentirao je kako su vodeći znanstvenici u istraživanju spavanja s Oxforda, Harvarda, hrvatski stručnjaci te drugi uključeni u krovno europsko društvo European Sleep Research Society suglasni da je dobra ideja da nastava počinje kasnije.

'Sve je više elektroničkih uređaja koje svi imaju, a oni emitiraju tzv. plavo svjetlo, dokazano negativnog učinka na spavanje. Nekoliko istraživanja koje smo nedavno proveli u Splitu i Mostaru ukazuju na ozbiljne posljedice ako se nešto ne promijeni. Roditelji teško kontroliraju koliko djeca koriste tehnologiju u kasnim večernjim satima. Posljedica je lošiji uspjeh u školi i kronični umor. U našem istraživanju kronični umor prijavljuje čak oko 30 posto ispitanika. Ako još u analizu uključimo kasnije izlaske vikendom starijih adolescenata, kad bi se inače moglo nadoknaditi nedovoljno spavanje, situacija postaje još složenija', objasnio je prof. Đogaš.

Dio rješenja problema bio bi u pomicanju početka nastave. Praksu je već primijenila jedna varaždinska osnovna škola gdje nastava počinje u 8.50 sati.

utorak, 6. rujna 2016.

Pogodio koš s kraja učionice i osigurao svima petice!

Akademska godina na američkom sveučilištu Ohio počela je više no dobro. Naime, već na prvom predavanju iz kemije svi studenti dobili su petice, a nisu ni pisali test. Sve zahvaljujući dosta brzopletoj okladi profesorice i učenika. Profesorica je na predavanju objašnjavala kemijske elemente i bacila papir učenicima na balkonu te iz zabave obećala dati petice svima, ukoliko netko uspije pogoditi koš. Nije očekivala da će to studentu Bennyu zaista uspjeti….




Njegov pogodak kao i pljesak koji ga je pratio postali su hit na Internetu. 

petak, 2. rujna 2016.

Riješi online test i saznaj koji fakultet bi ti najbolje odgovarao

Jedan od najvećih problema maturanata je izbor fakulteta, a time vezano i odabir izbornih predmeta te razina koje polagati. Mala pomoć u tom problematičnom odabiru mogao bi biti upitnik na portalu 'E-usmjeravanje' kojeg je pokrenuo Hrvatski zavod za zapošljavanje. 
Upitnik se sastoji od 47 pitanja koja se tiču osobnih interesa, na temelju toga ispitaniku se ponude zanimanja koja bi mu mogla odgovarati. Slijede pitanje o vještinama, znanjima i sposobnostima. Nakon toga, stižu rezultati tj. zanimanja koja bi mogla neodlučne maturante usmjeriti prema fakultetima koji bi im odgovarali.

Upitnik se može riješiti ovdje.