nedjelja, 6. rujna 2020.

Izvannastavna aktivnost - biosigurnost! Uskoro i u vašoj školi :)

"Izbijanjem pandemije virusa SARS-CoV-2 uočena je važnost dodatne edukacije učenika, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika  o navedenom problemu. Važnost promicanja vrijednosti očuvanja ljudskog zdravlja i prevencije zaraznih bolesti bio je glavni poticaj za pokretanje ovog projekta kako bi se u osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj uvelo poučavanje o sadržajima vezanih uz biosigurnost i biozaštitu", navode inicijatori projekta.

Klinika za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ i Hrvatsko društvo za biosigurnost i biozaštitu pokrenuli su u partnerstvu s Osnovnom školom Vijenac iz Osijeka pilot-projekt Biosigurnost i biozaštita kao izvannastavna aktivnost u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj.

Kuriulum za ovaj predmet potpisuju prof. dr. sc. Alemka Markotić i mr. sc. Maja Kassa. Planirane ishode učenici ostvaruju kroz istraživački rad, učenje putem rješavanja problema, praktični rad, unos, obradu i analizu podataka, izradu plakata, prezentacija, sudjelovanje u raspravama, kreativno izražavanje, rješavanje kvizova i sl.

Zanimljivo je da je na kraju nastavne godine planirano i natjecanje učenika u stečenim vještinama te prezentacija rezultata istraživačkih radova i postera. U tijeku su prijave na javni poziv školama koje se žele uključiti u ovaj pilot-projekt, a do sada je prijavljeno osamdesetak.

Hoćete li se prijaviti?



Nema komentara:

Objavi komentar