srijeda, 27. srpnja 2016.

Ključni datumi jesenskog roka državne mature

Jesenski rok i dalje je opcija svima koji nisu zadovoljni rezulatom ispita, onima koji ispite nisu uspjeli položiti kao i onima koji ispitima nisu pristupili.

Jesenski rok počinje za nešto manje od mjesec dana, točnije 24. kolovoza ispitom iz logike i glazbene umjetnosti, a završava 9. rujna ispitom iz povijesti i likovne umjetnosti. Hrvatski je na rasporedu 30. kolovoza, a matematika A i B razine 1. rujna. Raspored održavanja svih ispita može se pogledati ovdje. 

Ispiti se mogu prijaviti do nedjelje, 31. srpnja, a odjaviti do 4. kolovoza. To je i zadnji rok za promjenu razine ispita, kao i rok za uplatu ispita. Obveza plaćanja vidljiva je nakon prijave ispita u rubrici Moji podatci/zaduženja i uplate. Maturanti koji na jesenski rok izlaze jer nisu uspjeli položiti ispite u ljetnom, ispite ne plaćaju. Plaćaju ih samo oni učenici koji žele popraviti ocjenu s ispita na ljetnom roku.

Privremene rezulate jesenskog roka znat ćemo 14. rujna. Rok za prigovore je do 16. rujna, a konačni rezultati stižu 20. rujna.

Nema komentara:

Objavi komentar