petak, 22. srpnja 2016.

Popis fakulteta na kojima je ostalo mjesta na jesenskom roku

Najpoželjniji studijski programi ove godine su oni u području zdravstva, a najpoželjnije visoko učilište je Visoka policijska škola. Kažu podaci Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Najvećem broju maturanata prvi izbor ove godine bio je studij Izobrazba trenera na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu. Na listi AZVO-a, drugi po redu po popularnosti su izvanredni i redovni studij Fizioterapije u Zagrebu, Rijeci i Osijeku.  Lista je napravljena prema broju prijava prvog odabira i upisne kvote, a na njenom vrhu je i studij Logopedije te Radiološke tehnologije.

Za upise u jesenskom roku ostalo je još 8670 mjesta, a prijave počinju danas i trajati će do 20. rujna. Od ukupnog broja upisnih mjesta slobodno je ostalo njih još 8670.  Što se tiče Sveučilišta u Zagrebu najviše ih je na Tehničkom veleučilištu te na Tekstilno - tehnološkom fakultetu. Maturanti na jesenskom roku još uvijek mogu upisati i Filozofski fakultet, Pravni fakultet pa i Kineziološki.

Na fakultetu Političkih znanosti još je sedam slobodnih mjesta, na Građevinskom fakultetu u Zagrebu tri, dok ih na Ekonomskom i Medicinskom fakultetu više nema. Ovi se podaci odnose na Zagreb, pa je dobra vijest da su na Ekonomskom fakultetu u Rijeci još 183 slobodna mjesta, a tamo se još uvijek može studirati i medicina. Dodatne informacije i detalji mogu se naći na poveznici. 

Nema komentara:

Objavi komentar