utorak, 19. srpnja 2016.

Matura za pamćenje - ispit bez greške riješilo 108 učenika

Maturu 2015./2016. školske godine pamtit ćemo po dobroj statistici. Čak 108 ispita riješeno je bez greške, 41 učenik riješio je jedan ispit više razine u potpunosti, a četiri učenika čak dva ispita više razine uspjela su riješiti sa 100 postotnim rezultatom. Matura će se pamtiti i po tome što je prošla mirno, bez prepisivanja i skandala. Ispitima je pristupilo nešto više od 35 tisuća učenika, od čega je skoro 13 tisuća učenika gimnazija i oko 17.600 učenika strukovnih škola. 

Težak ispit iz hrvatskog 

Što se tiče obaveznih predmeta, najbolje su riješeni ispiti iz stranih jezika - njemačkog i engleskog, dok je najgore riješena matematika i to A razine. S druge strane ove se godine najviše padalo hrvatski jezik na B razini. Od izbornih predmeta gimnazijalci su 'rasturili' psihologiju i biologiju dok su iz geografije i sociologije dobili loše ocjene. Učenici strukovnih škola najbolje ocjene dobili su iz politike i gospodarstva te likovne umjetnosti. Ukupno najviše petica ove godine ima iz psihologije, a najmanje iz geografije. 

Ispite državne mature ove godine nisu uspjela položiti 222 učenika. Velika je i brojka kandidata koji su izostali s ispita. Radi se o 1161 učeniku, od čega je nepravdano izostalo njih 859. 

Nema komentara:

Objavi komentar