četvrtak, 19. siječnja 2017.

Koji je pribor dozvoljen na ispitu iz matematike?

Ispitni katalog po ovom je pitanju precizan. Na ispitu iz matematike smije se koristiti: trokut ili ravnalo i šestar. 

Ispit se riješava kemijskom olovkom (plavom ili crnom), a olovku i gumicu dozvoljeno je koristii samo na listi za koncept i crtanje grafova. 

Kalkulator je dozvoljeno koristiti tijekom cijelog ispita. Radi se o džepnom računalu tipa Scinetific koje mora imati eksponencijalnu funkciju, logaritamsku funkciju, trigonometrijske funkcije. U NCVVO-u pokuđavaju preduhitriti one 'snalažljive' pa je naglašeno da kalkulator ne smije imati mogućnost bežićnog punjenja s drugim uređajem. U njega se ne smije moći staviti memorijska kartica, preko njega se ne smije moći programirati, derivirati i integrirati. Isto tako ne smije imati tipku GRAPH ili Graphic u naslovu, odnosno funkciju grafičkog rješavanja. 

Tip i naziv računala koje kandidat koristi bit će upisan na Listu džepnih računala. Ova pravila o kalkulatorima vrijede i za ispite kemije i fizike. Primjere dopuštenih i nedopuštenih tipova kalkulatora možete pronaći ovdje. 

Knjižica s formulama sastavni je dio ispitnog materijala te se ne smije nositi svoja, niti je dopušteno koristiti bilokakve druge listove s formulama.   

Nema komentara:

Objavi komentar