subota, 4. veljače 2017.

Pravila poglanja ispita državne mature

Što ako zakasniš na ispit državne mature? U kojim se slučajevima ispit državne mature može prekinuti? Koji dokument moraš imati sa sobom i kada najkasnije moraš doći na ispit državne mature? Odgovore na ta i brojna druga pitanja određuje Pravilnik o polaganju državne mature. 

Pravilnik je dobro proučitit kako bi se iz pouzdanih izvora dobile sve informacije ali i kako bi se  mogle uočiti eventualne nepravilnosti u provedbi državne mature. 

Tako je u članku 22. definirano da ako kandidat zakasni na ispit državne mature manje od 30 minuta, ispit može polagati ali mu se vrijeme polaganja ne produžuje. To se ne odnosi na ispit koji se sastoji od dva dijela, gdje kašnjenje na drugi dio ispita nije dozvoljeno. 

Pravilnik definira i da je tijekom ispita zabranjeno koristiti mobitel i imati ga u blizini radnoga mjesta. Također, prvih 30 minuta nakon početka ispita te zadnjih 15 minuta niti jedan kandidat ne smije napustiti ispitnu prostoriju. 

Pravilnik sadrži i upute vezane uz ocjenjivanje, prigovore na provođenje državne mature te kazne za kršenje pravilnika. Cijeli možete pročitati ovdje

Nema komentara:

Objavi komentar